Sosyal Bilimler Myo Öğrencileri Bilgi Yarışmasında Türkiye 2.si Oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ülkemizde sanat ve kültür etkinleri kapsamında şiir, tiyatro, ses ve bilgi yarışması olarak 4 kategoride yarışmalar düzenlemiştir.

Bu yıl ilk kez düzenlenen “Kim Bilir” bilgi yarışması ilk olarak il finalleri, sonrasında bölge finalleri ve son olarak da Türkiye finalleri olmak üzere üç basamak olarak düzenlendi. İllerde şampiyon olan gençler, sonrasında bölge finallerine katıldı. Bölge finallerinde şampiyonlar ise son basamakta bölgeyi temsilen Türkiye finallerinde mücadele ettiler.

Adana, Kayseri, Malatya, Samsun, Sakarya ve Manisa'nın yanı sıra Güneydoğu Anadolu'yu temsilen Siirt ili yarışmada yer aldı. Üniversite öğrencilerimiz Çocuk Gelişimi öğrencileri Ahmet Erdemci, Hasan Yıldırım ve Osman Kaygu Siirt ili adına yarışmaya katıldılar. Yarışmaya 7/7 gibi müthiş bir performans ile başlayan Siirt ekibi sonrasında bir yanlış ile Sakarya ili ile uzatmalara gitti. Uzatmalarda son soru ile şampiyonluğu kaçıran ve ikinci olan öğrencilerimizden her biri dizüstü bilgisayar ve 9 filme gidebilecekleri sinema kartlarına sahip oldular.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu olarak öğrencilerimizi tebrik eder. Başarılarının devamını dileriz.


Dr. Öğr. Üyesi HÜSEYİN YILMAZ (0484) 212-1111 / 3781
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
19 Mayıs 2018